Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Cabernet üzümünün bazı özellikleri:
- Renk ve görünüm: Siyah, küçük ve kalın kabuklu bir üzüm çeşididir 14.
- Aroma: Siyah frenk üzümü, böğürtlen, yaban mersini, kiraz, tarçın ve karanfil gibi yoğun meyve aromaları içerir 34. Meşede olgunlaştırılan şaraplarda vanilya ve tütün aromaları da bulunur 34.
- Tat: Yüksek tanenli, tam gövdeli ve orta asitlidir 14.
- Yetişme koşulları: Ilık-sıcak iklimleri ve geçirgen, çok verimli olmayan toprakları tercih eder 23.
- Kullanım alanı: Genellikle tek başına veya diğer üzümlerle (özellikle Merlot ve Cabernet Franc) harmanlanarak şarap yapımında kullanılır 123.
- Yıllanma potansiyeli: Doğru saklama koşullarında iyi örnekleri 5-10 yıl, çok iyi örnekleri ise 20 yıldan fazla saklanabilir 3.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: