Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Bursa tahanlısının (tahinli pide) meşhur olmasının birkaç nedeni vardır:
- Osmanlı mutfağı geleneği: Tahinli helva geleneğinin bir uzantısı olarak, Osmanlı döneminden günümüze kadar gelmesi 1.
- Benzersiz lezzet: Susam, pekmez ve şekerin birleşimiyle hazırlanan tahinli karışımın özel tarifi 1.
- Coğrafi işaret: Bursa'nın coğrafi işaretli ürünlerinden biri olması, yerel ve ulusal düzeyde tanınmasını sağlamıştır 1.
- Gastronomik miras: Bursa'nın en sevilen tatlarından biri olarak, hem Bursalılar hem de şehir dışından gelenler tarafından büyük ilgi görmesi 13.
- Tarihi fırınlar: Tarihi Taş Fırını gibi uzun yıllardır hizmet veren ve meşhur tahanlı pidesi ile tanınan fırınların bulunması 23.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: