• Buradasın

    Brunswick lahanası nasıl pişirilir?

    Yazeka

    Arama sonuçlarına göre oluşturuldu

    Brüksel lahanası pişirmek için birkaç yöntem:
    • Fırında Brüksel Lahanası:
      • Brüksel lahanalarını yıkayın ve 5 dakika haşlayın 14.
      • Süzdükten sonra yağlı kağıt serili fırın tepsisine alın 1.
      • Bir kasede zeytinyağı, sarımsak, tuz, karabiber ve baharatları karıştırın, lahanaların üzerine dökün ve karıştırın 14.
      • 200 derece fansız fırın ayarında 20 dakika pişirin 1.
    • Sote Brüksel Lahanası:
      • Bir tencerede suyu kaynatın ve Brüksel lahanalarını 10-15 dakika yumuşayana kadar pişirin 2.
      • Lahanaları baharatlarla lezzetlendirin 2.
      • Uzunlamasına dilimlenmiş lahanaları tavada pembeleşinceye kadar pişirin 2.
    • Tavada Brüksel Lahanası:
      • Brüksel lahanalarını tepe kısmından kök kısmına doğru ikiye bölün ve kök kısmına 1 cm’lik çizik atın 3.
      • Bir tavada tereyağı, tuz ve sarımsağı ısıtın 2.
      • Lahanaları tavaya koyup 3-5 dakika veya pembeleşinceye kadar pişirin 2.
    Brüksel lahanası pişirirken, acı tadı ve güçlü kokuyu azaltmak için haşlama yöntemi kullanılabilir 5.
    5 kaynaktan alınan bilgiyle göre:

    Konuyla ilgili materyaller

    Güveçte etli brüksel lahanası nasıl yapılır?

    Güveçte etli Brüksel lahanası yapmak için gerekli malzemeler: yarım kilogram Brüksel lahanası; 250 gram kuşbaşı et; 1 havuç; 1 soğan; 4 çorba kaşığı sıvı yağ; 2 çorba kaşığı domates salçası; 2 adet domates; 5 su bardağı su; tuz ve karabiber; 1 diş sarımsak. Yapılışı: 1. Brüksel lahanalarının dış kabuklarını soyup yıkayın. 2. Soğanı soyup kıyın. 3. Havucu soyup verev dilimler şeklinde doğrayın. 4. Sıvıyağı güveç tenceresine alıp soğanı pembeleştirin. 5. İçerisine 1 diş sarımsağı ve küp küp doğranmış domatesleri atın. 6. Eti ekleyin, suyunu salıp çekinceye kadar kavurun. 7. Salçayı 2-3 çorba kaşığı suyla karıştırıp ete ekleyin. 8. Suyu ilave edip 20 dakika pişirin. 9. Etler yumuşayınca havuç ve lahanayı ekleyin, tuz ve karabiber serpin. 10. 20 dakika daha pişirin. 11. Yemek pişmesine yakın güveç tenceresini kapaksız şekilde 15 dakika fırına sürün. 12. Sıcak servis yapın. Alternatif tariflere yemek.com ve ustayemektarifleri.com sitelerinden ulaşılabilir.

    Brüksel lahanasına hangi baharatlar yakışır?

    Brüksel lahanasına yakışabilecek bazı baharatlar: Zeytinyağlı sos için: sarımsak, tuz, karabiber, toz biber, kimyon. Diğer baharat seçenekleri: tereyağı; limon suyu; hardal (tavayı ateşten aldıktan sonra eklenmeli, pişirme sırasında acı bir tat bırakabilir). Baharat seçimi, kişisel damak zevkine göre değişebilir.