Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Bozulmuş bulguru anlamak için şu belirtilere dikkat edilmelidir:
- Koku: Bulgur normalde hafif ve toprak kokuludur 1. Eğer ekşi, küflü veya ağır bir koku varsa, bulgur bozulmuş olabilir 12.
- Görünüm: Bulgurun rengi değişmişse, küf oluşmuşsa veya böceklenme varsa, bu bozulma işaretidir 12.
- Tat: Bulgurun tadı normalden farklı, acı veya ekşi ise tüketilmemelidir 12.
- Nem: Bulgur normalde kuru ve serbest akışlı olmalıdır 1. Eğer nemlenmiş veya topaklanmışsa, bu da bozulma belirtisi olabilir 1.
- Son Kullanma Tarihi: Bulgurun paketinde belirtilen son kullanma tarihi geçmişse, tüketilmesi önerilmez 1.
Bozulmuş bulgurun tüketilmesi sağlık açısından risk oluşturabilir, bu nedenle güvenli bir şekilde imha edilmelidir 2.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: