Bosna'da yenebilecek ve içilebilecek bazı geleneksel lezzetler şunlardır:
Yenebilecekler:
- Ćevapi: Dana etinden yapılan parmak şeklinde köfteler, mangalda pişirilerek servis edilir 35.
- Burek: İnce yufka hamurunun içine dana eti, peynir, patates veya ıspanak konularak hazırlanan börek 35.
- Begova Ćorba: Tavuk eti ve tavuk suyundan yapılan, bamya ve sebzelerle zenginleştirilen çorba 25.
- Klepe: Yoğurt ve tereyağlı sosla servis edilen Boşnak mantısı 2.
- Dolma: Soğan, biber ve kabak dolması, içinde köfte, şişte et, patates ve havuç ile sunulur 2.
- Pita: Kıyma, peynir, ıspanak veya patates gibi iç harçlarla hazırlanan hamur işi 3.
İçilebilecekler:
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: