Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Borcamda yemek pişince çatlamasının birkaç nedeni olabilir:
- Ani sıcaklık değişiklikleri: Borcamı aşırı sıcak bir yüzeyden alıp soğuk bir yüzeye koymak veya tersi durumda kullanmak camın çatlamasına neden olabilir 24.
- Yüksek ısı: Borcam, doğrudan ateşe veya ocağa konulduğunda yüksek ısıya dayanıklı olmadığı için çatlayabilir 14.
- Darbeler: Şiddetli darbeler ve çizikler de borcamın çatlamasına yol açabilir 2.
- Sıvı miktarı: Çok sıvı içeren yemekler veya yüksek sıcaklıklarda pişirilen yemekler, borcama ekstra baskı uygulayarak çatlamasına neden olabilir 3.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: