Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Kaynatma (boiling) ve kısık ateşte pişirme (simmering) arasındaki temel farklar şunlardır:
- Su sıcaklığı: Kaynatmak için sıvı, deniz seviyesinde 212 derece F (100 derece C) olan kaynama noktasına getirilir 124. Kısık ateşte pişirmek için ise genellikle 180-190 derece F (82-93 derece C) gibi daha düşük sıcaklıklar kullanılır 14.
- Kabarcıkların hareketi: Kaynar suda büyük ve hızla yüzeye çıkan kabarcıklar oluşur 145. Kısık ateşte pişirirken ise küçük kabarcıklar yavaş yavaş yüzeye çıkar 145.
- Kullanım alanı: Kayatma, genellikle makarna ve sebze pişirmek veya sosu yoğunlaştırmak için kullanılır 14. Kısık ateşte pişirme ise daha çok çorbalar, yahniler ve soslar için kullanılır; ayrıca daha hassas gıdaların (örneğin, balık veya yumurta) pişirilmesinde tercih edilir 14.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: