Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Bitki bazlı et alternatiflerinden bazıları şunlardır:
- Tofu ve tempeh 12. Soya fasulyesi kullanılarak üretilir 2.
- Seitan 3. Buğday etidir 3.
- Baklagiller 34. Fasulye, bezelye, mercimek gibi baklagiller, doğru hazırlandığında ete rakip olabilecek bir lezzet sunar 3.
- Mercimek 3. Falafel, köri, çorba, kase ve güveç gibi birçok yemekte kullanılabilir 3.
- Nohut 3. Falafel, hindistan cevizli balkabağı körisi, çorba, kase ve güveç gibi birçok yemekte kullanılabilir 3.
Ayrıca, bitkisel köfte, suşisi, burgerler ve sosisler gibi popüler seçenekler de bitki bazlı et alternatifleri arasında yer alır 4.
Bitki bazlı et alternatiflerinin üretiminde, hayvansal protein bazlı ürünlerin sahip olduğu doku, görünüm, lezzet ve ağız hissini oluşturmak ve taklit etmek için çeşitli fonksiyonel bileşenler ile termo-ekstrüzyon, kesme, eğirme ve çapraz bağlama gibi yoğun teknolojik işlemler kullanılır 5.
Bitki bazlı et alternatiflerinin duyusal özelliklerinin ete yakın olmaması, tüketici tercihini önemli derecede etkiler 2.
Bitki bazlı et alternatiflerinin sağlık ve çevre üzerindeki olumlu etkileri, bireylerin bu tür ürünlere yönelmesini sağlar 4.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: