5'lik fıçı biranın gazlanması için aşağıdaki adımlar izlenebilir: 1. Fıçıyı hazırlama: Mayalanması biten birayı aktarma çubuğu veya hortum kullanarak fıçıya aktarın. 2. Soğutma: Fıçıyı +3°C veya 4°C'ye soğutun. 3. Gaz verme: - Fıçının tahliye valfini çekerek içindeki basıncı ve oksijeni tahliye edin. - Açık renkli konnektörü fıçının gaz (in) girişine bağlayın. - CO2 tüpünün gaz vanasını açın. - Regülatör vanasını gerekli basınca ayarlayın (soğukluk ve bira tipine göre belirlenen bir değer). - Fıçıyı birkaç kez sallayın ve tahliye valfini çekerek basıncı kontrol edin. - Akış sesi kesildiğinde, yeterli miktarda CO2'nin birada çözündüğünü anlayabilirsiniz. 4. Son işlemler: Regülatörü servis basıncına ayarlayın ve birayı birkaç saat dinlendirin. Gazlama sırasında aşırı karbonizasyon riskini göz önünde bulundurmak önemlidir. Gazlama işlemi uzmanlık gerektirdiğinden, bir profesyonelden yardım almak faydalı olabilir.