Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Bayat fındık, aşağıdaki yöntemlerle değerlendirilebilir:
- Tavada kavurma 245. Bayatlamış kuruyemişlerin tazeliğine kavuşması için yağsız teflon tavada kısık ateşte uzun süre kavrulabilir 245.
- Hamur işlerinde kullanım 24. Bayat kuruyemişler, kek, kurabiye gibi hamur işlerinde kullanılabilir 24.
- Kaloriferde ısıtma 4. Kış aylarında kese kağıdına konan bayat kuruyemişler, kaloriferin üzerine yerleştirilerek ısınmaları sağlanabilir 4.
Aşırı derecede bayatlamış ve küflenmiş kuruyemişler tazelenmeye çalışılmak yerine atılmalıdır 4.
Ayrıca, taze fındıkla yapılan fındık unu, glutensiz hamur işleri için alternatif olarak kullanılabilir 3.
Fındık, doğru saklandığı takdirde 2 yıla kadar depolanabilse de ısıya ve güneş ışığına maruz bırakılması, küflenmesine ve çok kısa bir zamanda bozulmasına neden olabilir 1.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: