Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Bat yemeği tarifi için gerekli malzemeler ve yapım aşamaları şunlardır:
Malzemeler:
- 1.5 su bardağı yeşil mercimek 1
- Yarım çay bardağı ince bulgur 1
- 1.5 su bardağı ceviz içi 1
- 2 sivri biber 1
- 1 domates 1
- 2 yemek kaşığı domates salçası 1
- Yarım demet taze soğan 1
- Yarım demet reyhan otu 1
- Yarım demet nane 1
- Yarım demet maydanoz 1
- Yarım yemek kaşığı kırmızı pul biber 1
- Tuz 1
Yapılışı:
- Mercimeği yıkayıp suyunu süzün ve tencereye aktarın 1. Üzerine 2.5 su bardağı su ekleyip kaynatın 1.
- Üzerinde biriken köpüğü kepçe yardımıyla alın ve ocağın ısısını düşürüp mercimekler yumuşayıncaya kadar pişirin 1.
- Bulguru ekleyip karıştırın ve tencereyi ocaktan alıp kapağını kapatın 1. Soğuyuncaya kadar bekletin 1.
- Ceviz içini mutfak robotunda çekin 1. Biberleri temizleyin ve ince kıyın 1.
- Domatesin kabuklarını soyup küp doğrayın ve tüm malzemeleri harmanlayın 1.
- Soğuyan mercimeğe salça, tuz, pul biber, soğan, domates ve otlu karışımı ilave edip karıştırın 1.
- Ceviz içini de ekleyip salamura veya haşlanmış asma yaprağı üzerinde servis yapın 1.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: