Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Barbekü ve mangal arasındaki temel farklar şunlardır:
- Pişirme Yöntemi: Barbeküde etler, düşük ısıda ve kapalı bir ortamda, daha uzun sürede pişirilir 12. Mangalda ise etler, yüksek ateşte ve açık ızgarada, daha kısa sürede pişirilir 13.
- Kapak: Barbekülerin büyük kapakları vardır, bu sayede duman lezzeti ete daha iyi işler 3. Mangalda ise kapağın kapalı olması gerekmez 4.
- Tercih Edilen Etler: Barbeküde genellikle kemikli ve büyük etler tercih edilirken, mangalda daha çok küçük parçalı etler kullanılır 1.
- Taşıma Kolaylığı: Mangal küçük ve ayrılabilir parçalara sahip olduğu için kolayca taşınabilirken, barbeküler daha büyük boyutta olduğu için sabit tutulur 1.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: