Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Barbekü ve mangal arasındaki temel farklar şunlardır:
- Pişirme yöntemi: Barbeküde etler, ateşe daha uzak bir mesafede ve dolaylı olarak, genellikle kapalı bir ortamda pişirilir 125. Mangalda ise etler, ateşe daha yakın bir mesafede ve doğrudan ısı alarak ızgara tarzında pişirilir 125.
- Pişirme süresi ve ısı: Barbeküde pişirme süresi daha uzun ve ısı daha düşüktür 125. Mangalda ise pişirme süresi daha kısa ve ısı daha yüksektir 125.
- Kullanılan aletler: Barbekülerin genellikle büyük kapakları vardır 125. Mangalda ise ayrılabilir parçalar bulunur 1.
- Taşıma kolaylığı: Mangal, küçük ve ayrılabilir parçalara sahip olduğu için kolayca taşınabilir 1. Barbekü ise genellikle sabittir ve bahçe, balkon veya teras gibi alanlarda kullanılır 12.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: