Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Banvit piliç sarma pişirmek için gerekli malzemeler ve adımlar şunlardır:
Malzemeler:
- 6 adet Banvit piliç göğüs bonfile 1
- 4 çorba kaşığı zeytinyağı 1
- 4 çorba kaşığı kişniş (dövülmüş) 1
- 1 tatlı kaşığı karabiber 1
- 1 çay kaşığı köri 1
- 4 tatlı kaşığı peynir (rendelenmiş) 1
- 1 adet havuç 1
- 1 adet patates 1
- 1 adet pırasa (kabak veya fasulye de olabilir) 1
- 4 adet taze soğan 1
- 4 dal maydanoz 1
Pişirme adımları:
- Sebzeleri 10 cm. boyunda şerit şeklinde kesin 1.
- Etleri iki streç arasında döverek inceltin 1.
- Her bir etin üzerine 1 tatlı kaşığı zeytinyağı gezdirin, kişniş, karabiber, köri ve peynir serpin 1.
- Etlerin geniş tarafına etten 2-3 cm. dışarıda kalacak şekilde sebzelerden 2'şer adet ve maydanoz koyup sıkıca sarın 1.
- Taze soğanın yeşil kısımlarını kaynar suda yumuşatın ve 2'şer adedi ile etleri bağlayın 1.
- Kalan zeytinyağını bir fırın kabına gezdirin, ruloları dizip hafifçe sallayarak etlerin her tarafını yağlayın 1.
- Önceden ısıtılmış 180°C fırında etlerin üzeri altın sarısı renk alıncaya kadar yaklaşık 20 - 25 dakika pişirin 1.
Arzu edilirse bademli pilav ile sıcak olarak servis yapılabilir 1.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: