Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Bandırma kebabı yapmak için gerekli malzemeler ve yapım aşamaları şunlardır:
Malzemeler:
- 1 adet tavuk 14
- 3 adet yufka 14
- 2 bardak yoğurt 1
- 3 kaşık tereyağı 1
- 1 fincan ceviz 1
- Sarımsak 1
- Kırmızı pulbiber 1
- Tuz 1
Yapılışı:
- Yufkalar rulo şeklinde sarılır, iki parmak kalınlığında kesilerek tepsiye dizilir 1.
- Üzerine yağ gezdirilerek fırında kuruyuncaya kadar kızartılır 1.
- Diğer tarafta tavuk iyice haşlanır, etleri didiklenir 1.
- Fırından çıkarılan yufkaların üzerine önce tavuk suyu dökülür 1.
- Didiklenen tavuk etleri ve cevizler yerleştirilir 1.
- Üstüne sarımsaklı yoğurt ile kapatıldıktan sonra bir kaşık yağda kızdırılmış pulbiberle süslenir 1.
Afiyet olsun.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: