Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Baget süsleme için iki farklı yöntem önerilmektedir:
- Taze Baharatlı Baget Tarifi: Bu tarifte bagetler, çeşitli taze baharatlarla marine edilerek süslenir 2. Bunun için gerekli malzemeler:
Hazırlanışı:
- Bagetleri yıkayıp kurulayın ve marine etmek için hazırlanan karışımla iyice karıştırın 12.
- En az 1 saat, tercihen 4-5 saat buzdolabında marine edin 2.
- Oda sıcaklığına gelmelerini bekledikten sonra 180-200°C sıcaklıkta önceden ısıtılmış fırında yaklaşık 35-40 dakika pişirin 2.
- Fırında Patatesli Baget Tarifi: Bu tarifte ise bagetler, patates ve çeşitli sebzelerle birlikte pişirilerek süslenir 4. Bunun için gerekli malzemeler:
- 1 kg tavuk baget veya ikiye kesilmiş but 4
- 2-3 adet patates 4
- 2 adet yeşil biber 4
- 5-6 adet çeri domates veya 2 adet domates 4
- 1 çay bardağı zeytinyağı 4
- 1 yemek kaşığı salça 4
- 3 diş sarımsak 4
- 2 tatlı kaşığı tuz 4
- Yarım çay kaşığı karabiber 4
- 1 tatlı kaşığı pul biber 4
- 1 tatlı kaşığı kekik 4
- 2 su bardağı sıcak su 4
Hazırlanışı:
- Bagetleri temizleyin ve üzerlerine çizik atın 4.
- Patateslerin kabuklarını soyup elma dilimi şeklinde doğrayın 4.
- Bir fırın tepsisine bagetleri ve doğradığınız sebzeleri yerleştirin 4.
- Tüm malzemeleri karıştırarak hazırladığınız sosu malzemelerin üzerine gezdirin 4.
- Önceden ısıtılmış 200 derece fırında yaklaşık 1 saat pişirin 4.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: