Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Badem şekerinin sonunda, şekerle kaplanan bademler kurutulur ve istenilen şekil ve boyutta kesilerek servis edilir 23.
Badem şekerinin yapım aşamaları şu şekildedir:
- Bademlerin hazırlanması 23. Bademler kabuklarından ayrılır ve kaynar suya daldırılarak kabukları kolayca çıkarılır 23.
- Şekerin hazırlanması 2. Bir tencerede şeker ve su belirli bir oranda karıştırılır ve kaynatılır 2.
- Bademlerin şekerle kaplanması 2. Hazırlanan şekerli karışım, kurutulmuş bademlerin üzerine dökülür ve karıştırılarak bademlerin tamamen şekerle kaplanması sağlanır 2.
- Kuruma süreci 2. Şekerle kaplanan bademler, bir süre bekletilerek kurutulmalıdır 2.
- Son işlem 2. Kuruma işlemi tamamlandıktan sonra, badem şekerleri istenilen şekil ve boyutta kesilir ve servis edilir 2.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: