Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Azerbaycan gürze mantısı yapmak için gerekli malzemeler:
- Hamuru için:
- İç harcı için:
- Sosu için:
Yapılışı:
- Hamur Hazırlığı: Unu eleyerek bir kaba alın, üzerine tuz ve yumurtayı ekleyin 1. Suyu yavaş yavaş ekleyerek yoğurun 1. Ele yapışmayacak kıvam elde edene kadar yoğurun 1. Hamurun üzerini streçleyin ve 15 dakika dinlendirin 1.
- İç Harcın Hazırlanması: Soğanları rendeleyin ve bir kaseye koyun 1. Üzerine kıyma ve baharatları ekleyerek elinizle yoğurun 1.
- Mantı Şekillendirme: Dinlenen hamuru iki parçaya ayırın ve unlanmış mutfak tezgahında açın 1. Su bardağının ağız kısmıyla bastırarak yuvarlak şekiller oluşturun 1. Yuvarlak hamurların orta kısmına iç harcı koyun ve sarın 1.
- Pişirme: Tencerede su kaynatın 1. Mantıları kaynar suda 15 dakika haşlayın 1.
- Servis: Mantılar piştikten sonra kevgirle suyunu süzerek servis tabağına alın 1. Üzerinde sarımsaklı yoğurt gezdirin 1. Yoğurdun üzerinde ise pul biberli sosu gezdirin 1.
Gürze mantısı, arzuya göre yoğurtsuz da sunulabilir 5.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: