• Buradasın

    Azerbaycan gürze mantısı nasıl yapılır?

    Yazeka

    Arama sonuçlarına göre oluşturuldu

    A pair of hands kneading golden dough on a flour-dusted wooden table, with a bowl of spiced minced meat nearby and a steaming pot of water in the background.
    Azerbaycan gürze mantısı yapmak için gerekli malzemeler:
    • Hamuru için:
      • 4,5 su bardağı un 1;
      • 1 su bardağı su 1;
      • 1 adet yumurta 1;
      • bir çimdik tuz 1.
    • İç harcı için:
      • 500 gram kıyma 12;
      • 2 adet rendelenmiş soğan 12;
      • karabiber 12;
      • tuz 12.
    • Sosu için:
      • 1 kase yoğurt 1;
      • rendelenmiş sarımsak 1.
    Yapılışı:
    1. Hamur Hazırlığı: Unu eleyerek bir kaba alın, üzerine tuz ve yumurtayı ekleyin 1. Suyu yavaş yavaş ekleyerek yoğurun 1. Ele yapışmayacak kıvam elde edene kadar yoğurun 1. Hamurun üzerini streçleyin ve 15 dakika dinlendirin 1.
    2. İç Harcın Hazırlanması: Soğanları rendeleyin ve bir kaseye koyun 1. Üzerine kıyma ve baharatları ekleyerek elinizle yoğurun 1.
    3. Mantı Şekillendirme: Dinlenen hamuru iki parçaya ayırın ve unlanmış mutfak tezgahında açın 1. Su bardağının ağız kısmıyla bastırarak yuvarlak şekiller oluşturun 1. Yuvarlak hamurların orta kısmına iç harcı koyun ve sarın 1.
    4. Pişirme: Tencerede su kaynatın 1. Mantıları kaynar suda 15 dakika haşlayın 1.
    5. Servis: Mantılar piştikten sonra kevgirle suyunu süzerek servis tabağına alın 1. Üzerinde sarımsaklı yoğurt gezdirin 1. Yoğurdun üzerinde ise pul biberli sosu gezdirin 1.
    Gürze mantısı, arzuya göre yoğurtsuz da sunulabilir 5.
    5 kaynaktan alınan bilgiyle göre:

    Konuyla ilgili materyaller

    Azerbaycan yöresel kahvaltıları nelerdir?

    Azerbaycan yöresel kahvaltılarında genellikle şu lezzetler bulunur: Yerel tereyağı. Bal. Peynir. Kükü (türlü yeşillikli omlet). Lavaş ve tandır ekmeği. Azerbaycan çayı. Tatlılar. Ayrıca, geleneksel Azerbaycan kahvaltılarında narnumru (soğan, yumurta ve narla hazırlanan bir kahvaltılık) gibi özgün lezzetler de yer alır. Azerbaycan'ın her bölgesinin kendine özgü ekmek türü ve pişirme yöntemi vardır ve bu ekmeklerin tatları da birbirinden farklıdır.
    A vibrant table spread with steaming plates of Azerbaijani plov, dolma, and lyulya kebab, surrounded by warm golden light and aromatic spices.

    Azerbaycan hangi yemeği ile ünlü?

    Azerbaycan'ın en ünlü yemeklerinden bazıları şunlardır: Şah Pilavı. Piti Aşı. Qutab. Dovga Çorbası. Badambura. Azerbaycan mutfağında ayrıca dolma, kebap, lüle kebabı, hıngel, gürze mantısı gibi birçok ünlü yemek daha bulunmaktadır.