Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Avokado, etten daha faydalı olarak değerlendirilebilir.
Avokado, yüksek oranda doymamış yağ, lif, vitamin (C, E, K, B6) ve mineral (potasyum, magnezyum) içerir 125. Bu sayede kalp sağlığını destekler, sindirimi düzenler, bağışıklık sistemini güçlendirir ve antioksidan özelliği ile hücreleri korur 125.
Et ise, protein ve demir açısından zengin bir besin kaynağıdır 4. Ancak, doymuş yağ içeriği nedeniyle kolesterol ve kalp hastalıkları riskini artırabilir 4.
Hangi besinin daha faydalı olduğu, kişinin sağlık durumu, beslenme ihtiyaçları ve yaşam tarzına bağlı olarak değişebilir. En doğru ve kişiye özel tüketim miktarı için bir beslenme uzmanına veya doktora danışmak en iyisidir 1.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: