Buradasın
Aşüe tatlısı nasıl yapılır?
Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Aşure tatlısı yapmak için gerekli malzemeler:
- 150 g kuru fasulye 1;
- 200 g nohut 1;
- 750 g aşurelik buğday 1;
- 100 g pirinç 1;
- 150 g kuru kayısı 1;
- 100 g kuş üzümü 1;
- 150 g kuru üzüm 1;
- 5 adet karanfil 1;
- 1 adet portakal kabuğu rendesi 1;
- 1 adet çubuk tarçın 1;
- 1 kg toz şeker 1;
- 30 g bal 1.
Yapılışı:
- Kuru fasulye ve nohutu akşamdan ılık suda ıslatın 1.
- Büyük ve geniş bir tencerede aşurelik buğday ve pirinci güzelce yıkadıktan sonra 5 litre suda haşlayın 1.
- Eğer diri ise dağılıncaya kadar orta ateşte pişirmeye devam edin 1.
- Kuru kayısı ve kuru incirleri küp küp doğrayın, 15 dk. kaynar suda bekletin 1.
- Kuş üzümü, kuru üzüm ve karanfilleri de ılık suda 10 dk. bekletin 1.
- Haşlanan buğdaylara nohutu ve fasulyeyi ekleyin 1.
- Ardından toz şekeri ekleyip ara ara karıştırmaya devam edin 1.
- Şeker eridiğinde karanfil, portakal kabuğu rendesi, çubuk tarçın, suda beklettiğiniz incir, kuru üzüm ve kayısıları suyundan süzerek ilave edin 1.
- Kaynamaya başlayıp kıvam aldığında balı ilave edip güzelce karıştırın daha sonra ocaktan alın ve tencerenin kapağı kapalı olarak 45 dk. dinlendirin 1.
- Pişen aşureyi kaselerine eşit olarak pay edin 1. Üzerlerini arzu ettiğiniz malzemelerle süsleyin 1.
Aşure yapımında dikkat edilmesi gereken bazı püf noktaları:
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: