• Buradasın

    Aşüe tatlısı nasıl yapılır?

    Yazeka

    Arama sonuçlarına göre oluşturuldu

    Aşure tatlısı yapmak için gerekli malzemeler:
    • 150 g kuru fasulye 1;
    • 200 g nohut 1;
    • 750 g aşurelik buğday 1;
    • 100 g pirinç 1;
    • 150 g kuru kayısı 1;
    • 100 g kuş üzümü 1;
    • 150 g kuru üzüm 1;
    • 5 adet karanfil 1;
    • 1 adet portakal kabuğu rendesi 1;
    • 1 adet çubuk tarçın 1;
    • 1 kg toz şeker 1;
    • 30 g bal 1.
    Yapılışı:
    1. Kuru fasulye ve nohutu akşamdan ılık suda ıslatın 1.
    2. Büyük ve geniş bir tencerede aşurelik buğday ve pirinci güzelce yıkadıktan sonra 5 litre suda haşlayın 1.
    3. Eğer diri ise dağılıncaya kadar orta ateşte pişirmeye devam edin 1.
    4. Kuru kayısı ve kuru incirleri küp küp doğrayın, 15 dk. kaynar suda bekletin 1.
    5. Kuş üzümü, kuru üzüm ve karanfilleri de ılık suda 10 dk. bekletin 1.
    6. Haşlanan buğdaylara nohutu ve fasulyeyi ekleyin 1.
    7. Ardından toz şekeri ekleyip ara ara karıştırmaya devam edin 1.
    8. Şeker eridiğinde karanfil, portakal kabuğu rendesi, çubuk tarçın, suda beklettiğiniz incir, kuru üzüm ve kayısıları suyundan süzerek ilave edin 1.
    9. Kaynamaya başlayıp kıvam aldığında balı ilave edip güzelce karıştırın daha sonra ocaktan alın ve tencerenin kapağı kapalı olarak 45 dk. dinlendirin 1.
    10. Pişen aşureyi kaselerine eşit olarak pay edin 1. Üzerlerini arzu ettiğiniz malzemelerle süsleyin 1.
    Aşure yapımında dikkat edilmesi gereken bazı püf noktaları:
    • Süslemek için nar tanesi, kuru üzüm, kuru kayısı, fındık, badem, ceviz, Hindistan cevizi, toz tarçın, Antep fıstığı kullanılabilir 1.
    • Islatılacak malzemelerin 1 gece önceden suda bekletilmesi gerekir 1.
    • Bakliyatların pişme süresi farklı olduğu için, hepsini ayrı kaplarda pişirmek gerekir 2.
    5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: