Arnavut tavuk tarifi için gerekli malzemeler: 2 adet tavuk göğsü; 1 su bardağı un; 2 diş sarımsak; 1 tatlı kaşığı kekik; 1 tatlı kaşığı kırmızı pul biber; 1 çay bardağı sıvı yağ; Tuz. Yapılışı: 1. Tavuk göğüslerini küçük küpler halinde doğrayın, yıkayıp süzün ve kağıt havlu ile kurulayın. 2. Doğradığınız tavuk parçalarını geniş bir kaba alın ve üzerlerine unu ekleyerek iyice harmanlayın. 3. Bir tavaya sıvı yağı alın ve yağı iyice kızdırın. 4. Unladığınız tavuk parçalarını kızgın yağa ekleyerek orta ateşte altın sarısı renk alana kadar kızartın, ara ara karıştırın. 5. Tavuklar güzelce kızardığında ezilmiş sarımsak, kekik, kırmızı pul biber ve tuzu ekleyin, birkaç dakika daha kızartmaya devam edin. 6. Sıcak olarak servis edin, yanında patates kızartması, pilav ve yoğurt ile servis edilmesi önerilir. Arnavut tavuk tarifi için ayrıca unlu kızartma yöntemi yerine, 100 gr Knorr çıtır kaplama harcı, 750 gr Knorr tavuk çeşnisi ve su ile hazırlanan bir karışım içinde tavuğun marine edilip, ardından kaplanıp kızartıldığı bir yöntem de bulunmaktadır. Arnavut tavuk tarifi ve diğer yemek tarifleri için afiyetle.com sitesi de ziyaret edilebilir.