Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Arabica ve Robusta kahve çekirdekleri arasındaki temel farklar şunlardır:
- Tat: Arabica, şeker ve çikolata aroması ile daha yumuşak bir tada sahiptir 12. Robusta ise daha sert ve acı bir tada sahiptir 12.
- Kafein: Arabica çekirdeklerindeki kafein oranı %1,5 iken, Robusta çekirdeklerinde bu oran %2,7'dir 12.
- Yetiştirme: Arabica, serin ve yüksek rakım oranına sahip tropikal iklimlerde, besleyici topraklarda yetişir 12. Robusta ise 200-800 metre gibi alçak rakımlarda yetiştirilir 12.
- Fiyat: Robusta çekirdeklerinin üretim koşulları daha kolay olduğu için, daha uygun fiyatlıdır 12.
- Görünüm: Arabica çekirdekleri oval, Robusta çekirdekleri ise daha dairesel bir görünüme sahiptir 13.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: