Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Arabica ve Robusta kahve çekirdekleri arasındaki temel farklar şunlardır:
- Tat: Arabica, çikolata ve şeker aroması ile daha yumuşak ve tatlı bir tada sahiptir 12. Robusta ise daha sert ve acı bir tada sahiptir 13.
- Kafein: Arabica çekirdekleri %1,5 kafein içerirken, Robusta çekirdekleri %2,7 kafein içerir, bu da Robusta'nın daha güçlü bir kahve deneyimi sunmasını sağlar 12.
- Yetiştirme: Arabica, serin ve yüksek rakım oranına sahip alt tropikal iklimlerde yetişir ve zararlı böceklere karşı hassastır 12. Robusta ise hastalıklara ve iklim koşullarına daha dayanıklıdır ve 200-800 metre gibi alçak rakımlarda yetiştirilebilir 12.
- Fiyat: Robusta çekirdekleri, üretim koşullarının daha kolay ve ucuz olması nedeniyle daha uygun fiyatlıdır 12.
- Çekirdek Şekli: Arabica çekirdekleri oval, Robusta çekirdekleri ise daha dairesel bir görünüme sahiptir 23.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: