Antep salçasının neden daha iyi kabul edildiğine dair bazı nedenler:
- Doğal ve katkısız üretim: Antep salçaları, kimyasal katkı maddeleri, koruyucular veya renklendirici içermez; sadece güneşte olgunlaşan sebzeler ve doğal tuz kullanılır 2.
- Yüksek kalite sebzeler: Üretimde, Gaziantep'in bereketli topraklarında yetişen, güneşte olgunlaşan birinci kalite domates ve biberler kullanılır 12.
- Geleneksel üretim teknikleri: Salçalar, Antep'in köklü salça yapım geleneğine uygun olarak, büyük bir özen ve titizlikle üretilir 2.
- Yoğun lezzet ve kıvam: Yüksek sebze oranı sayesinde salçalar oldukça yoğundur, bu da yemeklerde daha az miktarla daha yoğun bir lezzet ve kıvam elde edilmesini sağlar 2.
- Sağlık açısından faydaları: Antep domates salçası, likopen, C ve A vitaminleri gibi besin öğeleri açısından zengindir, bu da bağışıklık sistemini güçlendirir ve kalp sağlığını destekler 35.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: