Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Antalya'nın mor üzümü, halk arasında "Antalya'nın Mor Üzümü / Severler Boyu Uzunu" adıyla bilinen bir türküye konu olmuştur 123.
Türkünün hikayesi:
- Damak tadı: Mor üzümün, halk tarafından damak tadına uygun olduğu için Antalya'da yetiştirildiği söylenir 1.
- Anatomik özellik: Türküde geçen "boyu uzun kadınlar" ifadesi, bölge insanının anatomik özelliğini betimliyor olabilir 1.
- Su kuyuları: İç dağlık bölgelerdeki su kuyularının çokluğuna vurgu yapılır 1.
- Yeşil bitki örtüsü: Kıyıların çayır çimen olması, bölgenin yeşil bir bitki örtüsüne sahip olduğunu gösterir 1.
- Avcılık: Türküde avcılığın bölgenin geçim kaynakları arasında bulunduğu belirtilir 1.
- Yeraltı zenginlikleri: "Antalya'nın altı bakır" ifadesi, bölgenin yeraltı maden zenginliğine işaret eder 1.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: