Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Antalya domatesinin meşhur olmasının birkaç nedeni vardır:
- İklim ve toprak yapısı: Antalya'nın sıcak iklimi ve zengin toprakları, domateslerin tatlı ve sulu olmasını sağlar 5.
- Üretim yöntemleri: Antalya'da domates üretimi, topraksız tarım gibi modern yöntemlerle de yapılmaktadır 1. Bu yöntemde, domateslerin kökleri su ve mineral geçirgen bir malzemeye ekilir ve mineraller ile zenginleştirilmiş su, köklere belirli aralıklarla enjekte edilir 1.
- Çeşitli üretim alanları: Kumluca gibi bölgelerde yapılan örtü altı tarımıyla, domates üretimi yıl boyunca sürdürülür ve bu ürünler yaklaşık 30 ülkeye ihraç edilir 45.
- Doğal ve hormonsuz üretim: Antalya domatesleri, hormon ve kimyasal içermeden doğal bir şekilde üretilir 1.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: