Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Anne sütünün tadı, annenin diyetinden, hormonlarından, sütün üretildiği meme bölgesinden ve sütün tazeliğinden etkilenebilir 4.
- Tatlı tat, laktoz (süt şekeri) içeriğinden kaynaklanır 4.
- Tuzlu tat, annenin tuzlu yiyecekler yemesi veya yüksek sodyum alımı nedeniyle ortaya çıkabilir 4.
- Hafif ekşi tat, laktik asit içeriğinden kaynaklanır ve sütün fermantasyonu anlamına gelebilir 4.
- Acı tat, annenin ilaç kullanımı veya sütünün enfekte olması durumunda oluşabilir 4.
Ayrıca, yorucu egzersizler sonucunda vücutta laktik asit birikmesi ve göğüslerdeki terin tuzluluğu da anne sütünün tadını değiştirebilir 1.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: