Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Ananas seçerken dikkat edilmesi gereken bazı noktalar:
- Koku: Ananası koklamak, olgunlaşıp olgunlaşmadığını anlamanın en önemli yöntemlerinden biridir 12. Tatlı ve hoş bir koku, olgun ananası gösterir 12. Koku yoksa ananas olgunlaşmamıştır, sirkeye veya alkole benzeyen bir koku ise ananasın aşırı olgunlaşmış olduğunu gösterir 1.
- Kabuk: Taze bir ananasın kabuğu, hafifçe sert ama esnek bir yapıda olmalıdır 2. Çok sert bir kabuk, ananasın henüz olgunlaşmadığı anlamına gelir 2.
- Renk: Genellikle altın sarısı renkte olan ananas, yeşile çalışıyorsa bu ham olduğunu göstermez 1. Ancak tamamen kahverengi veya tamamen yeşil olması, ananasın henüz olgunlaşmadığını gösterir 12.
- Yapraklar: Ananasın üzerindeki yapraklardan biri kolayca kopuyorsa, bu ananasın olgunlaştığını gösterir 12. Ancak yapraklar çok kolay kopuyorsa, ananas fazla olgunlaşmış ve çürümüş olabilir 12.
- Ağırlık: Ananasın ağırlığı, sululuğunu gösterir 1. Aynı boyutlardaki iki ananastan daha ağır olan, daha sulu ve tatlıdır 1.
Ananas, dalından koparıldıktan sonra olgunlaşmasını sürdürmez 3.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: