Buradasın
Amasya kahvaltılarında ne yenir?
Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Amasya kahvaltılarında yenebilecek bazı lezzetler:
- Amasya Çöreği: Ceviz ve haşhaşla hazırlanan, uzun süre bayatlamayan bir hamur işidir 123.
- Pastırmalı Pağalleme: Pastırma, soğan ve sıvı yağ ile hazırlanan, genellikle sabah kahvaltılarında tüketilen bir lezzettir 3.
- Eli Böğründe: Mayalı hamur ve dövülmüş cevizle yapılan, özellikle çay saatlerinde tercih edilen bir hamur işidir 3.
- Yakasal Böreği: Tepside hazırlanan ve az malzemeyle yapılan, sabah kahvaltılarında ekmeğe alternatif olarak tüketilen bir börek türüdür 34.
- Cızlak: Akıtma veya krep olarak da bilinen, pekmeze batırılarak tüketilen bir lezzettir 4.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: