Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Almanya'da yılbaşı gecesinde yenen bazı geleneksel yemekler:
- Fondü ve raklet 12. Sıcak et suyu veya eritilmiş peynire şişe geçirilmiş et, sebze veya ekmek bandırılarak hazırlanır 2.
- Sazan 2. Fırında veya ızgarada kızartılmış sazan, uğurlu bir tılsım olarak kabul edilir 2.
- Glühwein 3. Baharat, portakal ve kuru üzüm eklenmiş kırmızı şarabın ısıtılmasıyla hazırlanan alkollü bir içecektir 3.
- Feuerzangenbowle 3. Romla ıslatılmış kesme şekerin sıcak şarabın üzerinde yakılarak damlatılması yoluyla elde edilen alkollü bir içecektir 3.
- Lebkuchen 3. Yıldız, kalp ve ağaç gibi şekiller verilen, kek benzeri bir dokuya sahip tatlı, baharatlı Noel kurabiyeleridir 3.
- Stollen 3. Un, fındık, baharat ve şekerle kaplanmış veya kurutulmuş meyvelerle yapılan ve üzerine pudra şekeri serpilen geleneksel bir Alman Noel kekidir 3.
- Kartoffelsalat 3. Genellikle dilimlenmiş soğan, baharat, sirke, yağ, maydanoz ve et suyu içeren ve sıcak olarak servis edilen bir tür patates salatasıdır 3.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: