Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Alkolsüz biraların düşük alkol içermesinin birkaç nedeni vardır:
- Fermantasyon süresinin kısaltılması 4. Daha kısa fermantasyon, üretilecek alkol miktarını azaltır 4.
- Daha düşük sıcaklıklar 4. Düşük sıcaklıklarda fermantasyon, mayanın aktivitesini yavaşlatarak daha az alkol üretilmesini sağlar 4.
- Özel maya kullanımı 45. Alkol üretme kapasitesi daha düşük olan maya, şekerleri daha az fermente eder ve bu da biradaki alkol içeriğinin azalmasına neden olur 45.
- Alkolün buharlaştırılması 14. Fermantasyon tamamlandıktan sonra, yüksek sıcaklıklarda buharlaştırma yoluyla alkol biradan çıkarılabilir 14.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: