Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Tavuklu Ali Nazik Tarifi:
Malzemeler:
- 6 patlıcan 12;
- 2 kemiksiz tavuk göğsü 1;
- 1 kase yoğurt 1;
- 2 diş sarımsak 1;
- yarım çay bardağı sıvı yağ 1;
- bir yemek kaşığı tereyağı 1;
- bir tutam maydanoz 1;
- tuz, pul biber ve karabiber 1.
Hazırlanışı:
- Patlıcanları ocakta veya fırında közleyin, ardından soyup doğrayın 12.
- Tavuk göğüslerini tencereye alıp su ve tuz ekleyerek kaynatın ve pişirin 1.
- Tavuk etlerini küçük küçük didin 1.
- Bir tavaya sıvı yağ ekleyin, tavuk etlerini ekleyip kavurun ve baharatlarını ekleyin 1.
- Közlenmiş patlıcanları yoğurt ve sarımsakla karıştırın 1.
- Patlıcanlı karışımı servis tabağına yayın, üzerine tavuk etini yerleştirin 1.
- Tereyağını tavada eritip üzerine gezdirin, maydanozla süsleyin 1.
Püf Noktaları:
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: