Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Akneli ciltlerin tüketmemesi önerilen bazı gıdalar:
- Süt ve süt ürünleri: İçerdikleri anabolik steroidler, büyüme hormonları ve büyüme faktörleri nedeniyle akne lezyonlarını alevlendirici etkiler gösterir 1.
- Kajun gibi Omega-6 yağ asitleri içeren kuruyemişler: Bu yağlar, ciltteki akne oluşumunu tetikleyebilir 1.
- Şeker ve işlenmiş karbonhidratlar: Bağışıklık sistemini olumsuz etkileyerek kandida mantarının üremesine ve akne oluşumuna sebep olabilir 15.
- Doymuş yağlar: Hayvan eti, tereyağı, yağlı süt ürünleri ve kızarmış yiyeceklerde bulunur; vücutta sebum üretimini teşvik edebilir 15.
- Gazlı içecekler, aperatifler ve trans yağlar: Akneleri alevlendirebilir 1.
Akne sorunu olan kişilerin, beslenme düzenlerini oluştururken bir uzmana danışmaları önerilir.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: