Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Akkermansia muciniphila doğrudan herhangi bir gıdada bulunmaz 2. Bu bakteri, bağırsak florasında zaten var olan popülasyonun "beslenmesi" ve büyümesi için uygun bir ortam oluşturulmasıyla artırılabilir 12.
Akkermansia muciniphila seviyelerini artırabilecek bazı besinler:
- Prebiyotikler: Soğan, sarımsak, pırasa, kuşkonmaz, yer elması, enginar ve olgunlaşmamış (yeşil) muzlar 12.
- Polifenoller: Yaban mersini, böğürtlen, çilek, nar, üzüm, yeşil çay, bitter çikolata, ceviz, badem 124.
- Omega-3 yağ asitleri: Somon, uskumru, sardalya gibi yağlı balıklar, chia tohumu, keten tohumu, ceviz 2.
- Aralıklı oruç veya kalori kısıtlaması: Bu stratejiler, bakterinin ana besin kaynağı olan müsin tabakasına yönelmesini ve çoğalmasını sağlayabilir 2.
Ayrıca, Akkermansia muciniphila içeren probiyotik takviyeler de piyasada bulunmaktadır 4.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: