Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
- Akhisar Uslu: 900 bin civarı ağaç sayısına sahip olan bu tür, yağlık bir çeşit olmasına rağmen sofralık olarak da kullanılmaktadır 2. Yetiştiği bölgeler arasında Manisa’nın Akhisar, Turgutlu, İzmir’in Kemalpaşa ve Selçuk ilçeleri bulunmaktadır 2.
- Akhisar Domat: Son dönemlerde çoğunlukla sofralık olarak tüketilen Akhisar Domat, Akhisar'ın en iyi yağlık zeytinlerinden biri olarak kabul edilmektedir 2. Yetiştiği bölgeler arasında Manisa’nın Akhisar, Turgutlu, Saruhanlı, İzmir’in Merkez, Kemalpaşa, Selçuk, Aydın’ın Merkez, Söke, Karacasu, Kuyucuk ilçeleri yer almaktadır 2.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: