Buradasın
AirFryerda pide hamuru nasıl pişirilir?
Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Airfryer'da pide hamuru pişirmek için aşağıdaki adımlar izlenebilir:
- Mayalama: Mayayı, ılık su, ılık süt ve şeker ile karıştırarak aktif hale getirin 15.
- Hamur Yoğurma: Un, zeytinyağı ve tuzu bir kapta karıştırın, ortaya açılan çukura mayayı ekleyin ve yumuşak bir hamur elde edene kadar yoğurun 4.
- Mayalanma: Hamurun üzerini nemli bir bezle örterek 1 saat mayalanmaya bırakın 4.
- Şekillendirme: Mayalanan hamuru iki bezeye ayırın ve unlanmış tezgahta elinizle pide şekli verin 4.
- Pişirme: Pidelerin üzerini yumurta sarısı ile sürün, susam ve çörek otu serpin 4. Airfryer'ı 180 dereceye ısıtın ve pideleri 7-8 dakika pişirin 4.
Püf Noktaları:
- Unun kalitesine göre eklenmesi gereken un miktarı değişebilir, hamurunuzun kıvamına göre ekstra un ekleyebilirsiniz 1.
- Hamuru aşırı yoğurursanız sertleşebilir 1.
- Mayalanması için ortamın oda sıcaklığında olması gereklidir 1.
- Pidelerin üzerinin daha güzel kızarması için pişirmeden önce üzerlerine biraz su serpebilirsiniz 4.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: