Air fryer ile yapılmaması gerekenler şunlardır: 1. Hazır dondurulmuş ürünleri aşırı pişirmek: Bu ürünler zaten trans yağlar, koruyucular ve katkı maddeleri içerir ve air fryer'da bile sağlıklı hale gelmezler. 2. Yüksek sıcaklıkta uzun süre pişirmek: Bu, yanık bileşiklerinin oluşmasına neden olabilir. 3. Yağsız pişirme et ve balıkta kuruluk yaratmak: Bu, yiyeceklerin hem tat hem de sindirim açısından olumsuz bir deneyim yaratmasına yol açar. 4. Air fryer içinde alüminyum folyo kullanmak: Bu, cihazın zarar görmesine neden olabilir. 5. Cihazı radyasyon yayacak şekilde kullanmak: Air fryer, çalışırken radyasyon üreten bir sisteme sahip değildir, ancak aşırı ısınma durumunda yanık riski taşır.