Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Air Fryer'da kestanelerin sert olmasının birkaç nedeni olabilir:
- Yetersiz ön hazırlık: Kestanelerin üzerine çizik atılmaması veya çiziklerin çok derin olması, kestanelerin pişme esnasında dağılmasına ve sert kalmasına yol açabilir 12. Çizgiler, kestanenin bombeli tarafına "X" şeklinde ve sadece kabuk kısmına atılmalıdır 12.
- Yanlış pişirme ayarları: Air Fryer'ın doğru sıcaklık ve süre ayarlarının yapılamaması, kestanelerin eşit pişmemesine ve sert kalmasına neden olabilir 2. Genellikle 200 derece sıcaklık ve 15-20 dakika pişirme süresi idealdir, ancak bu süreler kestanelerin büyüklüğüne ve cihazın performansına göre değişiklik gösterebilir 23.
- Pişirme sonrası kabuk soyma: Pişen kestanelerin hemen kabuklarının soyulması, kabukların sert kalmasına neden olabilir. Kestanelerin bir havluya sarılarak soğuması, kabukların daha kolay ve yumuşak bir şekilde soyulmasını sağlar 3.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: