Buradasın
Ahtapot ne kadar süre haşlanır?
Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Ahtapotun haşlanma süresi, ahtapotun büyüklüğüne bağlı olarak değişir 14. Genellikle 1 kg ahtapot, yaklaşık 45 dakika ila 1 saat arasında haşlanır 1.
Haşlama işlemi şu şekilde yapılır:
- Ahtapotu iyice temizleyin ve bol su altında yıkayın 13.
- Büyük bir tencereye bolca su koyun ve kaynatın 1.
- Kaynayan suya tuz, defne yaprağı ve limon dilimleri ekleyin 13.
- Su kaynadığında ahtapotu dikkatlice suya ekleyin ve su kaynamaya devam ederken haşlamaya başlayın 1.
Ahtapotun pişip pişmediğini anlamak için bir çatal veya bıçak kullanarak yumuşak olup olmadığını kontrol edebilirsiniz 1.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: