Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Ahçı, yemek pişirme ve yemek hazırlama işlemlerini yürüten kişidir 23. Görevleri arasında şunlar bulunur:
- Yemeklerin Hazırlanması: Soğuk yemekler, soslar, salatalar ve mezeler gibi soğuk yemekleri hazırlamak 14.
- Malzeme Temini ve Takibi: Gerekli malzemelerin temin edilmesi ve mutfak malzemelerinin takibinin yapılması 14.
- Mutfak Düzeni ve Temizliği: Mutfağın düzenini sağlamak ve temizliğini korumak 14.
- Hijyen ve Güvenlik: Gıda güvenliğine uygun hijyen kurallarına riayet etmek ve iş sağlığı ve güvenliği tedbirlerine uymak 14.
- Ekibin Yönetimi: Mutfak ekibini eğitmek ve motive etmek 4.
Ahçılar, genellikle restoran, otel, fabrika ve hastanelerin mutfaklarında çalışırlar 5.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: