Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Abant Usulü Piliç Biftek Tarifi:
Malzemeler:
- 500 gram tavuk göğsü 2;
- 2 yemek kaşığı zeytinyağı 2;
- 1 yemek kaşığı limon suyu 2;
- 2 diş sarımsak (ezilmiş) 2;
- 1 çay kaşığı tuz, karabiber, kekik 2;
- 1 tatlı kaşığı pul biber (isteğe bağlı) 2;
- Yeşil salata ve pilav (servis için) 2.
Hazırlanışı:
- Tavuk göğsü ince dilimler halinde kesilir 2.
- Bir kapta zeytinyağı, limon suyu, ezilmiş sarımsak, tuz, karabiber, kekik ve pul biber karıştırılarak marinade sosu hazırlanır 2.
- Hazırlanan sos, tavuk dilimlerinin üzerine dökülerek iyice karıştırılır ve tavuk etinin sosla kaplanması sağlanır 2.
- Kapağı kapalı bir şekilde, buzdolabında en az 1 saat (tercihen birkaç saat) marine edilmesi için bekletilir 2.
- Marine edilen tavuk dilimleri, ızgarada veya tavada orta ateşte her iki tarafı da 4-5 dakika pişirilerek pişirilir 2.
- Pişen piliç biftekler servis tabağına alınır ve yanında yeşil salata ve pilav ile birlikte sıcak olarak servis edilir 2.
Servis Önerileri:
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: