Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Abant Usulü Piliç Tarifi için gerekli malzemeler ve yapım aşamaları şunlardır:
Malzemeler:
- 500 gram tavuk göğsü 3
- 2 yemek kaşığı zeytinyağı 3
- 1 yemek kaşığı limon suyu 3
- 2 diş sarımsak (ezilmiş) 3
- 1 çay kaşığı tuz 3
- 1 çay kaşığı karabiber 3
- 1 çay kaşığı kekik 3
- 1 tatlı kaşığı pul biber (isteğe bağlı) 3
- Yeşil salata ve pilav (servis için) 3
Yapılışı:
- Tavuk göğsü ince dilimler halinde kesilir 3.
- Bir kapta zeytinyağı, limon suyu, ezilmiş sarımsak, tuz, karabiber, kekik ve pul biber bir araya getirilerek marinade sosu hazırlanır 3.
- Hazırlanan sos, tavuk dilimlerinin üzerine dökülerek iyice karıştırılır ve tavuk etinin sosla kaplanması sağlanır 3.
- Kapağı kapalı bir şekilde, buzdolabında en az 1 saat (tercihen birkaç saat) marine edilmesi için bekletilir 3.
- Marine edilen tavuk dilimleri, ızgarada veya tavada orta ateşte her iki tarafı da 4-5 dakika kadar pişirilir 3.
- Tavukların içinin iyice piştiğinden emin olunmalıdır 3.
- Pişen piliç biftekler servis tabağına alınır ve yanında yeşil salata ve pilav ile birlikte sıcak olarak servis edilir 3.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: