• Buradasın

    400 gram brokoli ne kadar su konur?

    Yazeka

    Arama sonuçlarına göre oluşturuldu

    400 gram brokoli haşlanırken, her bir brokoli çiçeğinin üzerini geçecek kadar su eklenmelidir 2.
    Ayrıca, bir tencereyi brokoli miktarını geçmeyecek kadar suyla doldurup içine 1 tatlı kaşığı tuz eklemek de önerilen yöntemler arasındadır 3.
    Brokolinin buharda haşlanması durumunda ise, uygun bir buhar pişirici cihaz kullanılmalı ve cihaz tarafından önerilen program seçilmelidir 2.
    5 kaynaktan alınan bilgiyle göre:

    Konuyla ilgili materyaller

    A vibrant green broccoli floret being gently steamed in a stainless steel pot over boiling water, with a Turkish ceramic bowl nearby filled with freshly chopped garlic and a drizzle of golden olive oil.

    Brokoli en sağlıklı nasıl pişirilir?

    Brokoliyi en sağlıklı pişirme yöntemleri buharda pişirme ve haşlamadır. Brokoli haşlanırken dikkat edilmesi gerekenler: Tenceredeki su, brokolinin boyunu aşmamalıdır. Haşlama süresi 2-3 dakikayı geçmemelidir. Suyun içine birkaç damla limon suyu eklemek, kötü kokuları önler ve besin değerlerinin kaybolmasını azaltır. Haşlamadan sonra brokolinin yeşil kalması için şoklama yöntemi uygulanmalı, yani buzlu suda 1-2 dakika bekletilmelidir. Buharda pişirme için: Düdüklü tencere kullanılabilir. Tencereye bir miktar su doldurulup buharda pişirme aparatına brokoliler konularak kapak kapatılır. Yaklaşık 8-10 dakika pişirilir. Brokoli, ayrıca fırında veya soteleme yöntemiyle de sağlıklı bir şekilde pişirilebilir.