Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Giresun'un meşhur olan bazı yönleri şunlardır:
- Fındık: Giresun, Türkiye'nin en kaliteli fındık üretim merkezlerinden biridir 12.
- Giresun Simidi: Ekşi maya ile yapılan, üzüm pekmezli ve taş fırında pişirilen bir simit çeşididir 1.
- Giresun Kadayıfı: İncecik kadayıfın sütlü şerbet ve fındık ile buluşması sonucu oluşan bir tatlıdır 1.
- Çavuşlu Ekmeği: Buğday unu, su ve ekşi hamur ile yapılan, uzun süre tazeliğini koruyan bir ekmek türüdür 1.
- Hamsili Pilav: Giresun mutfağının özel yemeklerinden biridir 3.
- Mavi Göl: Dereli ilçesinde bulunan, turkuaz rengi ile ünlü bir sodalı göldür 3.
- Giresun Adası: Karadeniz'in tek adası olup, antik mitolojilere ev sahipliği yapar 3.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: