Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Yenilebilir ambalajlar, farklı araştırmacılar ve ekipler tarafından geliştirilmiştir. İşte bazı örnekler:
- Atatürk Üniversitesi Su Ürünleri Fakültesi: Doç. Dr. Gonca Alak ve ekibi, kinoa bitkisinden yenilebilir biyofilm ambalaj üretmiştir 1.
- İzmir Yüksek Teknoloji Enstitüsü (İYTE): Kimya Mühendisliği Öğretim Üyesi Prof. Dr. Sacide Alsoy Altınkaya ve ekibi, peynir altı suyu ve mısır proteininden elde edilen nano taneciklerle yenilebilir ambalaj malzemesi geliştirmiştir 4.
- Apeel Sciences: Bu şirket, bitki yağlarından üretilen ve sebze-meyvelerin raf ömrünü uzatan yenilebilir ambalajlar geliştirmiştir 5.
Ayrıca, Liquidseal gibi şirketler de doğal yenilebilir ambalaj malzemeleri satmaktadır 5.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: