• Buradasın

    Verben fungisit ne zaman atılır?

    Yazeka

    Arama sonuçlarına göre oluşturuldu

    Verben fungisit, buğdayda kök ve kök boğazı çürüklüğüne karşı başak çıkış dönemine kadar uygulanabilir 13.
    Ayrıca, bağda mildiyöye karşı kullanım için de uygundur ve bu durumda sürgünler 25-30 cm olunca ilk uygulama yapılır 4.
    Fungusitlerin uygulama zamanları ve dozları, ürünün etiket bilgilerine göre değişiklik gösterebilir. Bu nedenle, kesin kullanım talimatları için ürünün ambalajına veya Corteva Agriscience'ın resmi web sitesine başvurulması önerilir.
    5 kaynaktan alınan bilgiyle göre:
  • Konuyla ilgili materyaller

    2. nesil fungisitler nasıl etki eder?

    2. nesil fungisitler, mantarların hücresel işleyişlerini bozarak patojenik veya parazitik mantarları öldürür. Bu fungisitlerin etki etme yolları şunlardır: 1. Spesifik enzimlerle bağlanma: Fungusların metabolik yollarını kapatan spesifik enzimlere bağlanarak mantarların solunumunu ve protein ile enzim sentezini engellerler. 2. Hücre duvarı geçirgenliğini bozma: Hücre duvarı geçirgenliğini değiştirerek mitokondriyal fonksiyonlara etki ederler. 3. Dokulara nüfuz etme: Ekinlerin dokularına nüfuz ederek mantar gelişimini baskılar ve belirtilerin oluşmasını engellerler. Bu fungisitler, genellikle sistemik özelliktedir ve bitki içinde taşınarak daha geniş bir koruma sağlarlar.

    Çiçeklerde fungusit ne zaman kullanılır?

    Çiçeklerde fungusit, mantar hastalıklarının önlenmesi veya tedavisi için hastalığın belirtilerinin başlangıcında veya bitki gelişiminin belirli evrelerinde kullanılır. Ayrıca, fungusitlerin kullanımı şu durumlarda da önerilir: - Tarlalarda: Tahıllar, mısır, pirinç gibi mantar hastalıklarının yaygın olduğu tarım ürünlerinde. - Sera yetiştiriciliğinde: Bitkilerin yoğun ve kontrollü yetiştirildiği seralarda. Fungusit kullanmadan önce ürün etiketini dikkatlice okumak ve talimatlara uygun şekilde hareket etmek önemlidir.

    Fungisit hangi bitkilerde kullanılır?

    Fungisit, çeşitli bitkilerde mantar ve mantar sporlarını öldürmek veya kontrol altına almak için kullanılır. Başlıca fungisit kullanılan bitkiler: - Tarım bitkileri: elma, armut, ayva, kayısı, şeftali, nektarin, kiraz, vişne, Antep fıstığı, nar. - Süs bitkileri: domates, biber, hıyar, patlıcan, çilek. - Bağ bitkileri: üzüm. Ayrıca, fungisitler hayvancılıkta ve ilaç endüstrisinde de kullanılır.

    Zirai ilaçlar kaç gün arayla atılır?

    Zirai ilaçların kaç gün arayla atılması gerektiği, son ilaçlama ile hasat arası bekleme süresine bağlıdır. Genel olarak, ilaçlama sabah erken veya akşam geç saatlerde yapılmalıdır.

    Zirai ilaçlama ne zaman yapılır?

    Zirai ilaçlama, sabah erken ve akşam geç saatlerde, sakin havalarda yapılmalıdır. Dikkat edilmesi gereken diğer noktalar: - Yağmurdan önce ilaçlama yapılmamalıdır, çünkü yağmur ilaçları yıkayabilir. - Rüzgarlı havalarda ilaçlama yapmaktan kaçınılmalıdır, aksi takdirde ilaç çevreye yayılabilir. - Meyve ağaçlarında ve diğer kültür bitkilerinin çiçeklenme döneminde ilaçlama yapılmamalıdır.

    Bağlarda hangi fungusit kullanılır?

    Bağlarda bordo bulamacı adı verilen bakır(II) sülfat ve sönmüş kireç karışımı fungusit kullanılır. Bunun yanı sıra, Topguard EQ gibi azoxystrobin ve flutriafol içeren koruyucu fungusitler de bağlarda mantar hastalıklarına karşı etkili bir şekilde kullanılabilir.

    Fungal ne demek?

    "Fungal" kelimesi, mantar ile ilgili anlamına gelir.