• Buradasın

    TNB KEP nasıl giriş yapılır?

    Yazeka

    Arama sonuçlarına göre oluşturuldu

    TNB KEP'e giriş yapmak için aşağıdaki adımları izlemek gerekmektedir:
    1. KEP Sistemine Giriş Butonunu Tıklayın: TNB KEP web sitesinde ana sayfada yer alan "KEP Sistemine Giriş" butonuna tıklayın 3.
    2. Giriş Bilgilerinizi Girin: Açılan ekranda imzalama cihazı olarak SMS, mobil imza veya elektronik imzayı seçin 13.
    3. Şifre ve Doğrulama Kodu Girişi: İlk kez kayıt olduğunuzda cep telefonunuza gelen giriş şifresini ve ardından SMS ile gelen 1 adet doğrulama şifresini sisteme girin 1.
    Eğer elektronik/mobil imzanız varsa, taahhütnameyi imzalayarak giriş işlemini tamamlayabilirsiniz 1. Eğer imzanız yoksa, kimlik doğrulamayı Ankara veya İstanbul'daki TNB KEP merkezlerinde veya tercih ettiğiniz noterde gerçekleştirebilirsiniz 1.
    5 kaynaktan alınan bilgiyle göre:

    Konuyla ilgili materyaller

    TNB KEP nedir?

    TNB KEP, Türkiye Noterler Birliği Vakfı tarafından 13 Ocak 2012 tarihinde kurulan TNB Kayıtlı Elektronik Posta Hizmet Sağlayıcılığı ve Ticaret A.Ş.'nin kısaltmasıdır. TNB KEP, Kayıtlı Elektronik Posta (KEP) hizmetini en güvenli şekilde sunmak amacıyla yetkilendirilmiş bir kuruluştur.

    TNB e-imza ve KEP aynı mı?

    TNB e-imza ve KEP hizmetleri farklıdır ancak birbirleriyle ilişkilidir. e-imza, elektronik imza anlamına gelir ve TNB KEP tarafından sunulan hizmetlerden biridir. KEP ise Kayıtlı Elektronik Posta anlamına gelir ve TNB KEP, KEP hizmetlerinin yanı sıra elektronik imza da sunar.

    Kep adresi nedir?

    KEP adresi, Kayıtlı Elektronik Posta adresinin kısaltmasıdır ve resmi yazışmaların güvenli ve yasal olarak geçerli bir şekilde yapılmasını sağlayan bir e-posta sistemidir. KEP adresi özellikleri: - Gönderilen ve alınan e-postaların içeriği değiştirilemez şekilde kaydedilir. - E-postanın gönderilme ve alınma zamanı kesin olarak bilinir. - Hukuki delil olarak kullanılabilir. KEP adresi almak için: 1. BTK tarafından yetkilendirilmiş bir KEP hizmet sağlayıcısına başvuru yapılır. 2. Gerekli belgeler (TC kimlik numarası, imza sirküleri, faaliyet belgesi vb.) sunulur. 3. E-imza veya mobil imza temin edilir.

    Kep mailine nasıl giriş yapılır?

    Kayıtlı Elektronik Posta (KEP) mailine giriş yapmak için aşağıdaki adımları izlemek gerekmektedir: 1. Yetkili KEP Hizmet Sağlayıcısının Web Sitesine Gitmek: PTT, TÜRKKEP, e-GÜVEN gibi BTK tarafından yetkilendirilmiş bir KEP hizmet sağlayıcısının web sitesine girmek gerekmektedir. 2. "KEP Hesabı Giriş" Butonuna Tıklamak: Ana sayfada yer alan "KEP Hesabı Giriş" bölümünden KEP mailine erişim sağlanabilir. 3. KEP Adresi ve Şifreyi Girmek: @kep.tr uzantılı KEP adresini ve oluşturulan şifreyi ilgili alanlara yazmak gerekmektedir. 4. Giriş Yapmak: Bilgiler doğru girildiğinde KEP mailine giriş yapılmış olacaktır. Giriş yaptıktan sonra, gelen ve giden mesajları görüntüleyebilir, KEP hesabınızı yönetebilirsiniz.

    KEP adresim TNB ile başlıyor ne yapmalıyım?

    KEP adresiniz TNB ile başlıyorsa, bu, TNB Kayıtlı Elektronik Posta (KEP) sistemini kullandığınız anlamına gelir. Yapmanız gerekenler: 1. Hesabınızın aktifleştirilmesi: Belgeleriniz onaylandıktan sonra KEP adresiniz kısa süre içerisinde kullanıma açılır. 2. Şifre unutma durumu: Şifrenizi unuttuysanız, çağrı merkezini arayarak kimlik doğrulama sonrasında yeni şifre alabilirsiniz. 3. Diğer işlemler: KEP sisteminizle ilgili diğer sorularınız için TNB KEP'in müşteri destek hattına (0850 888 65 37) başvurabilirsiniz.

    Kep adresi sorgulama nasıl yapılır?

    KEP (Kayıtlı Elektronik Posta) adresi sorgulama işlemi iki farklı yöntemle yapılabilir: 1. PTT KEP Portalı: PTT'nin KEP giriş sekmesinden KEP sorgulama bölümüne girerek sorgulama yapılabilir. 2. E-Devlet: www.turkiye.gov.tr adresine giriş yaparak arama kısmına "KEP adresi sorgulama" yazıldığında, mevcut KEP adresi görüntülenebilir.

    Kep adresi nasıl alınır?

    KEP (Kayıtlı Elektronik Posta) adresi almak için aşağıdaki adımları izlemek gerekmektedir: 1. Sağlayıcı Seçimi: Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu (BTK) tarafından onaylanmış bir KEP hizmet sağlayıcısı seçilmelidir. 2. Online Başvuru: Seçilen sağlayıcının web sitesi üzerinden KEP adresi için online başvuru yapılır. 3. Kimlik Doğrulama: Başvurunun onaylanabilmesi için kimlik doğrulama sürecinden geçmek gerekebilir. 4. Sözleşme İmzalama: KEP hizmeti almak için hizmet sağlayıcısı ile bir hizmet sözleşmesi imzalanmalıdır. 5. Ücret Ödeme: Hesap açmak için KEP adresi ücreti ödenmelidir. 6. Aktivasyon: Tüm gereklilikler tamamlandıktan sonra KEP adresi aktivasyonu gerçekleştirilir ve kullanıma hazır hale gelir. Gerekli belgeler, gerçek kişi ve tüzel kişi başvurularına göre değişiklik gösterebilir.