Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Ön gereksinim programı hazırlamak için aşağıdaki adımlar izlenebilir:
- Yasal gerekliliklerin sağlanması 1. Tarım ve Köy İşleri Bakanlığı'ndan ve gerekiyorsa diğer yasal otoritelerden gerekli izinlerin sağlanması ve ilgili yasal gerekliliklerin (örneğin, Türk Gıda Kodeksi'nin ilgili tebliğleri ile ilgili standartlar) uygulanması ve güncel olarak takip edilmesi 1.
- Gıda güvenliği yönetim sistemi gereksinimlerinin karşılanması 1. İşletmenin, uygulamayı tercih ettiği gıda güvenliği yönetim sisteminin (örneğin, PAS 220:2008 ve ISO 22002) gereksinimlerini karşılaması 1.
- Uluslararası gıda güvenliği sistemi gerekliliklerinin sağlanması 1. İşletmenin, uygulamayı tercih ettiği IFS, BRC gibi uluslararası gıda güvenliği sistemlerinin gerekliliklerini karşılaması 1.
- Programların oluşturulması 1. Oluşturulması gereken sistemin, işletmenin yapısına özel, olası problemlerin önlenmesi ve gıda güvenliğinin yönetilmesine yönelik mantıksal bir şekilde kalibrasyon, doğrulama, çiğ süt ve diğer tedarikçilerin yönetimi, personel eğitimi, kayıtların kontrolü, düzeltme ve düzeltici faaliyetler, acil durum yönetimi, atık ve yabancı madde yönetimi gibi programları içerecek şekilde hazırlanması 1.
- Uygulamanın izlenmesi 3. Temizlik ve sanitasyon programlarının uygunluk ve etkinlik açısından izlenmesi 3.
Ön gereksinim programlarının her işletmeye özel hazırlanması gerekmektedir 1.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: