Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Miso, fermente edilmiş soya fasulyesi, pirinç veya arpa ile deniz tuzu ve koji (bir mantar türü) kullanılarak yapılan bir Japon yiyeceğidir 125.
Misonun bazı kullanım alanları:
- Yemekler: Miso çorbası, salatalar, sebze yemekleri, marinasyonlar, ramen ve fırın yemekleri gibi çeşitli yemeklerde kullanılır 14.
- Sağlık: Doğal probiyotikler ve enzimler içerir, bu sayede sağlıklı sindirim sistemine katkıda bulunur 14.
- Lezzet: Yemeklere umami tadı ve doğal bir aroma güçlendirici etkisi katar 14.
Ayrıca, miso, dünya genelinde sağlıklı ve vegan beslenme trendleriyle de popülerlik kazanmıştır 1.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: