Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Meyve suyu çıkaran tambur, merkezkaç kuvvetlerinin etkisiyle meyveyi püre haline getirebilmeli ve sıkılmış meyve suyunun tanka akmasını sağlamalıdır 2.
Tamburun özellikleri:
- Delikler: Sıkıştırma işleminden sonra meyve suyunun sepetten dışarı akmasını sağlamak için tamburun çevresine çok sayıda küçük delik açılmalıdır 2.
- Yüzey: Tamburun yüzeyi, meyve posasının yapışmasını önlemek için önce ıslak bir tabaka ile kaplanabilir 2.
- Malzeme: Paslanmaz çelikten yapılmış olmalıdır 2.
Ayrıca, tamburun elma ve diğer meyveleri etkili bir şekilde parçalayabilmesi için rendeden arındırılması gerekebilir 2.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: