• Buradasın

    Medula hastane girişi nasıl yapılır?

    Yazeka

    Arama sonuçlarına göre oluşturuldu

    Medula hastane girişi yapmak için aşağıdaki adımları izlemek gerekmektedir:
    1. İnternet tarayıcısı üzerinden medsahis.sak.gov.tr adresine tıklayın 1.
    2. Açılan ekranda, SGK Medula sistemine Kullanıcı adı, parola ve güvenlik anahtar bilgilerini girerek sayfaya giriş yapın 1.
    3. Alternatif olarak, medula.sgk.gov.tr adresinden de giriş yapabilirsiniz 3. Bu sayfada da kullanıcı adı, şifre ve güvenlik kodu bilgilerini girmeniz gerekecektir 2.
    5 kaynaktan alınan bilgiyle göre:

    Konuyla ilgili materyaller

    Medula doktor girişi nasıl yapılır?

    Medula doktor girişi yapmak için aşağıdaki adımları izlemek gerekmektedir: 1. Medula doktor sayfasına giriş yapılır. 2. Giriş yapıldıktan sonra açılan sayfada "Kullanıcı Tanımlama İşlemleri" linkine tıklanır. 3. Açılan ekranda gerekli bilgiler doldurulur ve "Aktivasyon Kodu Gönder" butonuna basılarak kayıt işlemleri tamamlanır. 4. Kayıt işlemleri tamamlandıktan sonra, kayıt aşamasında belirtilen mail adresine gelen onay maili onaylanır. 5. Onayladıktan sonra aynı mail adresine şifre bilgileri gönderilir. 6. Tekrar Medula giriş sayfasına dönülerek TC kimlik numarası ve gönderilen şifre ile sisteme giriş yapılır. Ayrıca, e-Devlet üzerinden E-İmza ile Giriş yaparak da Medula doktor uygulamasına erişim sağlanabilir.

    Medula sistemi kimler kullanır?

    Medula sistemi, Türkiye'de genel sağlık sigortası ile sağlık tesisleri arasında fatura bilgisini elektronik olarak toplamak ve hizmetlerin ödenmesini gerçekleştirmek için aşağıdaki kurumlar tarafından kullanılır: kamu hastaneleri; üniversite hastaneleri; özel hastaneler; özel tanı merkezleri; özel tedavi merkezleri.

    Medula SGK nedir?

    Medula SGK, Genel Sağlık Sigortası (GSS) ile sağlık tesisleri arasında fatura bilgisini elektronik olarak toplamak ve hizmetlerin ödenmesini gerçekleştirmek için oluşturulmuş bütünleşik bir sistemdir. Bu sistem, kamu hastaneleri, üniversite hastaneleri, özel hastaneler, özel tanı merkezleri ve özel tedavi merkezleri tarafından kullanılmaktadır.

    Medula doktor girişi için hangi şifre kullanılır?

    Medula doktor girişi için iki farklı şifre kullanılır: 1. Tesis Şifresi: Web servisleri tarafından kullanılmak üzere, GSS tarafından her sağlık tesisine verilen şifre. 2. Yönetici Şifresi: Başhekim veya hastane yöneticisi tarafından web uygulamasında kullanılmak üzere oluşturulan kişisel şifre.

    Medula hastane ne işe yarar?

    Medula Hastane sistemi, genel sağlık sigortası ile sağlık tesisleri arasında fatura bilgisini elektronik olarak toplamak ve hizmetlerin ödemesini gerçekleştirmek için oluşturulmuş bütünleşik bir sistemdir. İşe yarar yönleri: - Sağlık tesislerinin iç süreçlerine müdahale etmeden, tıbbi kayıtların ve faturaların dijital ortamda tutulmasını sağlar. - Hizmetlerin alınma ve ödeme süreçlerini hızlandırır ve doğruluğunu artırır. - Sağlık harcamalarının kontrol altına alınmasını ve israfın önlenmesini sağlar.

    Medula hekim şifresi e-devletten alınır mı?

    Evet, Medula hekim şifresi e-Devlet üzerinden alınabilir.

    Medula doktor reçetesi nasıl onaylanır?

    Medula doktor reçetesi onayı için aşağıdaki adımlar izlenmelidir: 1. Medula sistemine giriş yapın ve "Doktor İşlemleri" menüsünden "Doktor Takip Onay" seçeneğine tıklayın. 2. Önce işlem yapılacak tesisi ve ilgili dönemi seçin. 3. Döneme ait onay bekleyen takipler listelenecektir. 4. Onaylamak istediğiniz takibin detayını görmek için "Görüntüle" butonuna tıklayın. 5. Takip altındaki tüm işlemler için "İşlem Bana Ait" alanını "Evet" olarak seçin ve "Tamam" butonuna tıklayın. Eğer bir işlem veya işlemlerin hekime ait olmadığını belirtmek istiyorsanız, "İşlem Bana Ait" alanını "Hayır" olarak seçip açıklama yazarak "Tamam" butonuna basabilirsiniz.