Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Kuter, sosis ve salam gibi ürünlerin hamurunu işlemek için kullanılan bir makinedir 23. Çalışma prensibi şu şekildedir:
- Tekne (tabla) üzerine dikey olarak yerleştirilmiş 2-3-4 veya 6 bıçaktan oluşan ve farklı hızla dönen bıçak takımları bulunur 24.
- Bıçaklar, kullanım amacına göre farklı şekillerde olabilir; yağ ve donmuş et için ayrı bıçaklar kullanılır 24.
- Bıçakların hareketi sayesinde hamur, çok küçük parçalara ayrılır ve katkı maddeleriyle karıştırılır 1.
- Teknolojinin gelişmesiyle birlikte, vakum paketleme veya ısıl işlem gibi ek işlevler de yapabilen kuterler üretilmeye başlanmıştır 24.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: